Jongste van viergeslacht Pot heeft stamboom met 3.070 namen

6 maart 2023 | 20u38 | Gepost door rik.poulman@te…
viergeslacht POT

Robert Pot uit Tienen mag zich nu de “stamoudste” noemen van een viergeslacht. Zijn achterkleinzoon Matteo zag op 28 februari het levenslicht.

Robert, intussen 77, ging als elektricien aan de slag bij VTR in Brussel en later naar de Intercommunale Watermaatschappij daar. Op amper 49 jaar werd hij getroffen door een hartinfarct, maar dat was voor hem geen reden om te stoppen met werken. Na zijn herstel werd hij verantwoordelijke voor de waterzuiveringsinstallatie in Brussel Zuid. Aan bezigheden ontbrak het hem niet. Na zijn dagtaak was hij lange tijd actief als voorzitter van de CVP in Glabbeek en hield hij zich ook bezig met stamboomonderzoek.

Zoon Robert, inmiddels 57 jaar en woonachtig in Halle, werkt als dispatcher bij een transportfirma. Kleinzoon Jens is 31 jaar, bediende van beroep en woont met zijn gezin in Wilrijk, waar dus op 28 februari van dit jaar kleinzoon Matteo geboren werd.

Overgrootvader Robert: “Voor wie het interesseert kan ik nog melden dat mijn kleinzoon geboren met een stamboom van rond de 3.070 gekende voorouders. Mijn vader Louis Emile Pot, die geboren is op 17 december 1914, heeft een dagboek bijgehouden dat aan de basis ligt van onze stamboom. Langs moederskant hebben wij namen teruggevonden die teruggaan tot de 14de eeuw.

Lees meer over