Fotograaf Eddy Verloes begeleidt creativiteitsproject Alexianen Zorggroep

24 juni 2022 | 11u49 | Gepost door rik.poulman@te…
Hermans & Verloes

Alexianen Zorggroep Tienen en fotograaf Eddy Verloes stellen volgende week dinsdag het nieuwe project “In omzien” voor aan patiënten, cliënten en medewerkers van de organisatie. Het gaat om een tentoonstelling én een samenwerkingsproject waarin actief aan de slag wordt gegaan rond kwetsbaarheid, verbondenheid, melancholie en hoop. Het project leunt nauw aan bij de thema’s die leven op elke afdeling van het psychiatrisch ziekenhuis.

Voor het project selecteerde Verloes 40 foto’s. Geert Jan Beeckman schreef passende gedichten, en de Tiense band ‘De Rivier’ zorgde voor muzikale omkadering.

“De tentoonstelling vertrekt vanuit mijn internationaal bekroonde fotoreeks ‘Buiten zinnen/Losing Our Minds’”, vertelt Verloes. “Ze wil iedereen inspireren om met de nodige handvaten en begeleiding zelf creatief aan de slag te gaan tussen juni en december 2022. Alle kunstvormen kunnen daarbij aan bod komen.” Eddy Verloes begeleidt dit project.

Er wordt toegewerkt naar 17 december, het moment waarop ‘Aardelingen’ in première gaat in zaal Manège van CC De Kruisboog. ‘Aardelingen’ is een samenwerking van componist-pianist Jef Neve, fotograaf Eddy Verloes, dichter Geert Jan Beeckman en gastvrouw-dichteres Maud Vanhauwaert. De wereldpremière gaat gepaard met de uitgave van een gelijknamig kunstboek met de cd van Jef Neve, en een nieuwe tentoonstelling. Het uniek project krijgt de steun van Sabam for Culture, heel wat sponsors en Hageland Klassiek dat zorgt voor de ticketverkoop (www.tickets-hagelandklassiek.be). Ook de creaties uit de samenwerking met de Alexianen Zorggroep Tienen krijgen er dan een plaats.

De tentoonstelling ‘In Omzien’ kan je elke weekdag tijdens de kantooruren bezichtigen in de centrale gang van het psychiatrisch ziekenhuis Alexianen, Liefdesstraat 10 in Tienen. Op 29 juli, 26 augustus, 30 september, 28 oktober en 25 november organiseert fotograaf Eddy Verloes een rondleiding, telkens van 13.30 uur tot 14.30 uur. Deelname is gratis, inschrijven is gewenst via onthaal@azt.broedersvanliefde.be.

Lees meer over