Buren klagen over geluidsoverlast van suikerfabriek in Tienen

suikerfabriek

In Tienen klaagden verschillende mensen de voorbije dagen over geluidsoverlast, die zou komen van de Suikerfabriek, zo blijkt uit berichten op sociale media De suikerfabriek zelf bevestig dat ze de voorbije dagen problemen ondervonden, al betreuren ze dat mensen met hun grieven niet rechtstreeks naar hen kwamen.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Op de Facebookpagina Ge Zijt Van Grimde regende het klachten van omwonenden over geluidsoverlast “ik woon hier al drie jaar maar het is nog nooit zo erg geweest”, reageert er eentje op Facebook en die bevestig zijn verhaal ook aan onze redactie, al wil hij liever niet met naam genoemd worden, een andere zegt dat hij wakker schoot om 2.30 uur en nog iemand anders liet op Facebook weten dat hij dan maar oordopjes gebruikte om te kunnen slapen.

Plant manager van de suikerfabriek Bart Timmermans bevestigt dat er problemen waren met de smering van een nieuwe pulpschoef in de fabriek. “Het probleem is intussen opgelost. We voeren nu grondige controles uit om ervoor te zorgen dat er geen verdere kwesties zijn. We hebben goede redenen om aan te nemen dat de geluidsoverlast hiermee verholpen is.”

De verantwoordelijken benadrukken ook dat ze open staan voor feedback van de gemeenschap.

De gezondheid en het welzijn van onze buren zijn voor ons van groot belang. Als bewoners klachten hebben over eender welk aspect van onze activiteiten, moedigen we hen aan om deze klachten te melden via ons speciaal daarvoor ontworpen formulier op onze website. We willen dan ook iedereen in onze gemeenschap bedanken voor hun betrokkenheid en begrip."

Tekst: Laurien Holsbeeks