Nu ook trajectcontroles in Landen

trajectcontrole

Landen start in het najaar met trajectcontroles. In totaal komen er drie verschillende trajectcontroles en de stad werkt hiervoor samen met de politiezone Getevallei en drie firma’s. 

Trajectcontrole werkt met nummerplaatherkenning (ANPR) en meet de gemiddelde snelheid over een langere afstand. “Meerdere studies hebben aangetoond dat trajectcontroles het aantal snelheidsovertreders en ongevallen doen dalen, zowel voor, in en na de bewaakte zone. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 98% van de bestuurders zich aan de snelheid houdt en ook na de trajectcontrole een lagere snelheid aanhoudt”, luidt het bij de initiatiefnemers. 

Volgende week beginnen de voorbereidende werken en worden de palen voor drie trajectcontroles geplaatst. Die komen op plaatsen waar er vaak te hard gereden wordt, zo blijkt uit controles van de politie maar ook uit klachten van de omwonenden. Er komt een trajectcontrole op de Steenweg op Sint-Truiden in Walshoutem, de Hannuitsesteenweg in Walsbets en in de Rumsdorpstraat in Rumsdorp.

Lees meer over