Verdachten van home invasion bij koppel zeventigers aangehouden, huiszoekingen op meerdere plaatsen

Overval Neerwinden

Op maandag 24 april werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd in Heusden-Zolder en Tongeren in het kader van een agressieve inbraak op maandag 30 januari in een woning van een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot in Landen. Drie personen werden gearresteerd.

Het koppel kreeg, naar eigen zeggen, twee inbrekers over de vloer in hun woning in de Keibergstraat in de Landense deelgemeente Neerwinden. Twee mannen drongen hun woning binnen en bonden hen vast. De man kreeg een kussensloop over zijn hoofd getrokken en 1 van de verdachten hield een wapen tegen het hoofd van de vrouw.

De dieven doorzochten de woning en gingen aan de haal met 700 euro en juwelen. Nadat de 2 vertrokken waren, kon het echtpaar zichzelf bevrijden en verwittigden ze de politie.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens diefstal met geweld met vertoon van een wapen. Na doorgedreven onderzoek door de PZ Getevallei, onder leiding van de onderzoeksrechter, werden dan, op maandag 24 april, verschillende huiszoekingen uitgevoerd in Heusden-Zolder en Tongeren.

Hierbij werden drie personen gearresteerd, 2 mannen van 49 en 51 jaar en 1 vrouw van 25 jaar.  De beide mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De 51-jarige verdachte legde bekentenissen af.  

Beide verdachten dienen op vrijdag 28 april voor de raadkamer te verschijnen. 

Het onderzoek wordt verder gevoerd onder leiding van de onderzoeksrechter. 

Lees meer over