Getuigen van gewelddadige overval in Neerwinden gezocht

1 februari 2023 | 17u05 | Gepost door redactie
Overval Neerwinden

De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen om de daders op te sporen van een gewelddadige overval op een bejaard koppel in de Keibergstraat in de Landense deelgemeente Neerwinden op maandag 30 januari tussen 19 en 20 uur. Het bericht staat op de website van de federale politie.

Maandag 30 januari belden 2 mannen bij het koppel aan en zodra de deur een beeje geopend werd, drongen ze het huis binnen.

De daders gingen gewelddadig te werk. Beide slachtoffers, een vrouw van 75 en een man van 77, werden vastgebonden en de man kreeg een kussensloop over het hoofd getrokken. Eén van de verdachten hield ook een wapen tegen het hoofd van de vrouw.

De daders doorzochten de woning en gingen aan de haal met ongeveer 700 euro en juwelen.  

Nadat de 2 vertrokken waren, kon het echtpaar zichzelf bevrijden en verwittigden ze de politie.

"De daders waren twee gewapende mannen die donkere kledij droegen. Zij spraken Nederlands maar één van hen had een accent. Van één dader kon een robotfoto gemaakt worden (cf bovenstaande foto). Hij is tussen de 1.65 en 1.75 meter groot en droeg een vissershoedje", gaat het bericht op de website van de federale politie verder.

De speurders zijn op zoek naar getuigen die verdachte handelingen gezien hebben in de buurt van de woning in Neerwinden centrum of die camerabeelden ter beschikking hebben in de buurt van de feiten en deze nog niet hebben overgemaakt aan de politie.

"Wanneer u meer informatie heeft kan u dat laten weten via het tipformulier of op het nummer 0800/30.300. Discretie wordt verzekerd. "

Lees meer over