Vrachtwagenbestuurder gsmt achter het stuur, botsing met politiewagen nipt vermeden

Gsm achter stuur

Een vrachtwagenbestuurder (40) uit Bekkevoort, die achter het stuur zijn gsm gebruikte, ramde ei zo na een politiepatrouille. Hij riskeert alvast een boete van 240 euro en een rijverbod van minimum 8 dagen. In september betrapten agenten in de politiezone Hageland al meerdere bestuurders die rijdend toch hun gsm gebruikten.

De feiten speelden zich af op donderdag 8 september rond 18.30 uur. Op de Tiensesteenweg in Kortenaken.  Een vrachtwagenbestuurder was gefocust op zijn gsm zodat hij niet in de gaten had dat hij van zijn rijvak aan het afwijken was.

Een politiepatrouille, die vanuit de andere richting kwam, kon de vrachtwagen nog net ontwijken zodat een botsing vermeden werd.

De agenten stelden een proces verbaal op en de chauffeur mag zich later gaan verantwoorden voor de politierechtbank. Hij riskeert een effectieve geldboete van minimum 240 euro en een rijverbod van minimum 8 dagen.

In de maand september betrapten de agenten van de politiezone Hageland al 8 bestuurders die de gsm gebruikten achter het stuur.

Lees meer over