Kortenaken heeft nieuwe vrijetijdssite met dank aan ruim 100.000 euro subsidies

Kersbeek

De gemeente Kortenaken pakt uit met een nieuwe vrijetijdssite in Kersbeek-Miskom. Deze werd aangelegd op de voormalige voetbalterreinen van Kersbeek, aan de Doddelbergstraat. Op woensdag 3 juli werd de site ingehuldigd en werd ook meteen de naam bekend gemaakt: vrijetijdssite Doddelberg.

“Op die manier wil het gemeentebestuur het verenigingsleven ondersteunen en zich actief inzetten om nieuwe verenigings- en buurtinitiatieven te stimuleren. Enkele jaren geleden ontstond zo de ambitie voor de uitbouw van een plek waar zowel verenigingen als buurtbewoners kunnen sporten, bewegen en ontspannen”, zegt burgemeester Kristof Mollu (KORTbij).

Dankzij financiële steun vanuit het Europees subsidiëringsprogramma LEADER werd het initiatief gerealiseerd, er werden 105.570 euro subsidies voor goedgekeurd. Die subsidies bestaan uit middelen van de Europese Unie, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. 

Het project omvat de bouw van een multifunctioneel gebouw en de aanleg van recreatieve buiteninfrastructuur. De nieuwe vrijetijdssite biedt onderdak aan verschillende lokale verenigingen en fungeert als ontmoetingsplaats voor de buurt. Het herbergt een multifunctionele ruimte met keuken, stockageruimtes en douches. Buiten is er een oefenterreinen voor paardensport, een speelplein en een startpunt van toeristische routes. Ook zaal Servaas kreeg een upgrade om ook daar recreatieve activiteiten en buurtinitiatieven te stimuleren.

"We hebben er lang naar uit gekeken om van deze site een bruisende plaats te maken voor sport, spel en ontspanning. De site heeft een hele transformatie ondergaan en is nu officieel geopend voor het grote publiek. Met dit project investeren we in het welzijn van onze inwoners. Zo kunnen de kinderen zich hier ook uitleven in de spiksplinternieuwe speeltuin." zegt schepen Niels Willems (N-VA).

 Volgens de voorzitter van LEADER Hageland Monique Swinnen is het project een uitstekend voorbeeld van hoe de leefbaarheid op het platteland versterkt kan worden. "Door te investeren in deze vrijetijdssite creëren we niet alleen een ontmoetingsplek voor verenigingen, maar stimuleren we ook sociale samenhang en bevorderen we recreatieve activiteiten voor de hele gemeenschap."

Kersbeek
Er is voor ieder wat wils

Lees meer over