Buitenschoolse kinderopvang bestaat 30 jaar: "Het is één van de eerste energieneutrale gebouwen in de gemeente"

BKO

Op vrijdag 1 september werd er gefeest in de buitenschoolse kinderopvang (BKO) ’t Kloempke in de Glabbeekse deelgemeente Bunsbeek. Daar mochten ze namelijk 30 kaarsjes uitblazen en dat was voldoende reden om er de medewerkers in de bloemetjes te zetten. Burgemeester Peter Reekmans en bevoegd schepen Hilde Holsbeeks (beiden Dorpspartij) mochten er ook het nieuwe logo onthullen en de grondige duurzame renovatie tot één van de eerste energieneutrale gemeentelijke gebouwen stond tijdens de feestviering centraal. 

Het logo werd ontworpen door één van de medewerkers en het gebouw werd de voorbije tien jaar vernieuwd.

“Recent werden er nog 34 zonnepanelen geplaatst en het gebouw werd duurzaam verbouwd. Er kwam een nieuw geïsoleerd dak, het buitenschrijnwerk werd grotendeels vernieuwd, er kwam een bijbouw met opslag- en kantoorruimte, het interieur werd verfraaid met schilderwerken, brandwerende plafonds, nieuw sanitair, nieuwe speelruimten, nieuwe vloeren en een nieuwe keuken”, zegt Holsbeeks.

Daarnaast werd er ook een zonwering aangebracht, die ervoor zorgt at kinderen meer schaduw heben op het plein, en de brandveiligheid werd grondig aangepakt, net zoals de toegankelijkheid van het gebouw.

“Er is nu een toegangscontrole en de inkom werd heel wat toegankelijker gemaakt met een hellend vlak. Ook het speelplein werd volledig vernieuwd en is nu een soort dorpsplein met heel wat nieuwe speeltoestellen en zitbankjes.”

De werken werden de voorbije jaren gefaseerd uitgevoerd zodat de buitenschoolse kinderopvang open kon blijven.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over