Afscheid nemen van muzikant en straattheatermaker Ronald Ausloos op zaterdag 10 juni

Ronald Ausloos

Op zaterdag 10 juni wordt er afscheid genomen van muzikant, straattheatermaker  en één van de bezielers van Radio Glabbeek, Ronald Ausloos. De man werd geboren op 1 september 1964 in Leuven en overleed op zondag 4 juni in Zoutleeuw. Hij werd 59 jaar. Ronald woonde in de Glabbeekse deelgemeente Attenrode."Hij zette de afgelopen jaren meermaals zijn schouders onder gemeentelijke culturele evenementen. Uit dankbaarheid en enorm respect voor zijn inzet voor ons dorp op cultureel vlak verleende het college van burgemeester en schepenen hem op maandag 5 juni postuum het gemeentelijk bronzen ereteken voor verdienste", laat burgemeester Peter Reekmans weten.

Hij was jaren zanger/muzikant in rockbands maar toen hij tinnitus kreeg, dat is een constante pieptoon in het oor, volgde hij een cursus en rolde hij in het straattheater.

Samen met Peter Theunissen richtte hij Les Fragiles op waarmee ze samen straattheater maakten. Eén van hun performances was Radio Fragiles, een soort muziekshow waarbij ze verzoekjes draaiden en met mensen gingen praten.

Dat concept brachten ze ook naar Glabbeek onder de noemer Radio Glabbeek. De eerste keer vanop de oprit van Ronalds woning in Attenrode, een tweede keer stond hun caravan in evenementenhal Hangar44.

Ronald was ook de bezieler van Putteke Winter in provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw.

De uitvaartplechtigheid gaat door rond de urne op zaterdag 10 juni om 12 uur in de aula Eikenveld van Begrafenissen Pues in de Eikestraat 2 in Herent.

Gelegenheid tot condoleren kan vanaf 11.30 uur en een laatste groet brengen kan op vrijdag 9 juni van 20 tot 21 uur.

Ronald laat een vrouw en twee kinderen achter.

Onze innige deelneming aan hen, familie, vrienden en kennissen.

Radio Glabbeek
Ook burgemeester Reekmans kwam op bezoek tijdens Radio Glabbeek
ronald

Lees meer over