Bezieler Radio Glabbeek en topmuzikant Ronald Ausloos overleden

Ronald Ausloos

Ronald Ausloos uit de Glabbeekse deelgemeente Attenrode-Wever, één van de bezielers van Radio Glabbeek, is overleden. Dat laat burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) weten op zijn Facebookpagina. Ronald was als deskundige cultuur lid van het bestuur van de gemeentelijke cultuur -en erfgoedraad, initiatiefnemer van Glabbeek on Stage en Radio Glabbeek. Hij was een muzikant en artiest in hart en nieren die eerder ook al genomineerd was voor de gemeentelijke cultuurprijs", zegt Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans.

“Het gemeentebestuur en het bestuur van de gemeentelijke cultuur -en erfgoedraad betuigen hun medeleven bij het overlijden van Ronald Ausloos uit Attenrode-Wever”, staat er te lezen.

Ronald was bestuurslid van de gemeentelijke cultuur -en erfgoedraad, initiatiefnemer van Glabbeek on Stage en Radio Glabbeek.

“Hij was een muzikant en artiest in hart en nieren. Maar hij was vooral een prachtige man met een groot hart voor zijn dorp. Glabbeek zal deze talentvolle, gedreven en schitterende artiest missen”, zegt de burgemeester nog.

Ook collega en jeugdvriend Kurt Orbie is van het nieuws ondersteboven. "Ik verlies een fantastisch gedreven vriend die ook nog dj was in de Leuvense dancing Bridge eind jaren '80 ."

radio glabbeek
Samen met Peter Theunissen was Ronald bezieler van Radio Glabbeek, een radioshow die ze opvoerden vanuit een caravan en die ook naar Glabbeek brachten