Componist Paul Pans schrijft en zingt kerstnummer voor overleden echtgenote

2 december 2022 | 07u34 | Gepost door rik.poulman@te…
Paul Pans

Het nummer “Christmas, the first time now without you” wordt ook opgedragen aan alle mensen die Kerstmis voor het eerst beleven zonder hun overleden geliefde.

Componist, auteur en producer Paul Mc PansyTown, internationaal artiestennaam voor Paul Pans (68) bracht recent een nieuwe kerstsingle en -clip uit, geschreven en gezongen voor zijn op 20 maart overleden echtgenote Chris Kerstens. Ze was nog maar 68 jaar. “De eigen productie wordt internationaal zeer goed ontvangen”, vertelt Paul, “Van de Verenigde Staten tot het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en zoveel andere landen meer. Het is afwachten of ‘De grootste familie van Vlaanderen’, onze nationale zender Radio 2, ook dat nummer zal opnemen in de play-lists, naar het goede en zeer gewaardeerde voorbeeld van al die radiostations wereldwijd. Op woensdag 7 december valt de beslissing.”

De prettige kerstmuziek met bigbandarrangement, schetst via de beklijvende tekst ook de gevoelens die Paul en alle mensen in dezelfde situatie, ondergaan.

Lees verder onder de foto
Paul Pans 3

Paul: “Dit is mijn manier om mijn echtgenote te danken en nooit los te laten na 47 jaar huwelijk. Chriske streed een moedige, heftige en langdurige strijd, maar haar lichaam moest uiteindelijk, na zoveel pijn en op de proef gesteld te zijn, voor kanker onderdoen.”

In 1983 leed Pauls vader Jean (58) aan longkanker. In de aanloop van het definitieve afscheid schreef Paul het lied ‘Vader, ik hield zo van jou’, dat tijdens de uitvaart op 31 december 1983 gezongen werd door het toenmalig Sint-Pauluskoor Geetbets. Meer dan vier jaar voor de dood van zijn diep dementerende mama Simonne nam Paul “Zweef maar zachtjes heen” op een afscheidslied dat hij schreef, arrangeerde en inzong. Aan het einde van de uitvaart op werd het lied gedraaid. Nadien werd het bij meerdere uitvaarten te horen gebracht. Je kan het lied beluisteren via deze link. https://www.youtube.com/watch?v=5uanABtCeDs

Lees meer over