Onenigheid tussen gemeentebestuur en zelfstandigen: op terras blijven tot 24 uur mag, muziek moet om 22 uur stoppen

11 augustus 2022 | 15u14 | Gepost door christian.henn…
Het mooie zomerterras van café De Pomp

Er is onenigheid tussen het gemeentebestuur en enkele zelfstandigen uit Boutersem over het toegelaten uur om buiten evenementen te organiseren. De café-uitbater van de Pomp wil muziek maken tot 24 uur, maar krijgt slechts tot 22 uur toelating van de burgemeester. Volgens burgemeester Chris Vervliet staat de beslissing van het schepencollege vast en kan er voorlopig niets veranderd worden.

Adaim Vanoeyen, van café De Pomp aan de Dorpsstraat in Boutersem: “We krijgen voor evenementen maar toelating tot 22 uur, hoewel er geen overlast is en er geen klachten kwamen van buurtbewoners. Met verschillende handelaars hebben we ons nu verenigd en we hopen op een goed gesprek met de burgemeester vanavond”.

“Als men met mij wil praten, mijn deur staat altijd open. Maar het schepencollege heeft beslist dat het na 22 uur niet kan. Zolang er geen nieuw college komt kan er niets gewijzigd worden, dus zeker niet voor dit weekend”, zegt burgemeester Chris Vervliet (CD&V).

“Eerst is er ons gevraagd om openbaar domein in te nemen voor een terras en we hebben dat toegestaan. Daarna kwam de vraag om muziek te maken tot 22 uur en we hebben dat toegestaan. Daarna kwam de vraag, omdat het zomer is en de mensen langer blijven zitten, om het terras tot 24 uur open te houden. Ook dat hebben we toegestaan. Maar nu komt er nog de vraag voor een optreden met muziek tot 24 uur en dat hebben we geweigerd. Zo'n optreden kan na 22 uur perfect binnen gebeuren.”

“Het is inderdaad zo dat er vorig weekend Rock Baatsem geweest is op het plein en dat niemand van de omwonenden een probleem gemaakt heeft over lawaaihinder. Maar we mogen niet overdrijven, door dit herhaaldelijk te laten gebeuren”, besluit burgemeester Vervliet.

Lees meer over