Boutersemse fotograaf Eddy Verloes wint “Travel Photographer of the Year”

foto Verloes
Fotograaf Eddy Verloes is de winnaar van de “Travel Photographer of the Year” in de categorie “best single image/people of the world portfolio”. Voor de wedstrijd werden 25.000 inzendingen binnen gestuurd. Het bericht staat vandaag te lezen op de website van de Engelse krant “The Daily Mail”.

“De verbluffende winnende beelden van de wedstrijd “Reisfotograaf van het jaar 2020” laten het leven op aarde op zijn mooist, bizar ... en brutaal zien”, schrijft de krant over de indrukwekkende oogst aan foto’s.

Het verhaal over die foto van Eddy Verloes, die tot een hele reeks behoort, kan je lezen in de Tiense editie van Passe Partout die deze week in de brievenbus valt.

Eddy won met zijn fotoreeks “Losing Our Minds”, over ultraorthodoxe Joden die hij bij stormweer aan de Belgische kust op de gevoelige plaat vastlegde, een hele reeks prijzen en hij stelt ze ook tentoon in verschillende galerijen in binnen-en buitenland.

Verloes gaat nu ook nauw samenwerken met de bekende Nederlandse dichter-schrijver Benno Barnard. “Nadat de hoofdredacteur van ‘Joods Actueel’ via de pers mijn internationale doorbraak had opgemerkt, werd ik in contact gebracht met Benno Barnard”, vertelt hij. “

Deze laatste was danig onder de indruk van de volgens hem iconische foto’s en van de respectvolle en integere manier waarop de Joodse gemeenschap in beeld werd gebracht. Hij was dan ook direct te vinden om bij mijn foto’s gedichten te schrijven. Er ontstond een band tussen de Vlaming en de Nederlander waarbij het respect voor elkaars werk alleen maar toenam. Het is een onwaarschijnlijke eer dat hij gedichten heeft geschreven bij mijn foto’s van de chassidische Joden.”

In het voorjaar 2021 verschijnt bij het Poëziecentrum Gent het foto- en gedichtenboek “Buiten zinnen/Losing Our Minds”

Over de fotowedstrijd vind je meer informatie op de site https://www.tpoty.com/

Lees meer over