Na golf van inbraken, opstart buurtpreventienetwerk voor handelaars

19 januari 2023 | 10u48 | Gepost door rik.poulman@te…
Illegale winkeldief na achtervolging klem gereden in Boortmeerbeek

Hoe kan je inbraak voorkomen in jouw handelszaak? Het is een vraag waar allicht veel zelfstandige ondernemers momenteel wakker van liggen na een reeks plunderingen waarbij voornamelijk winkels in het Tiense handelscentrum werden geviseerd.

De stad Tienen en politiezone Getevallei willen de lokale handelaars ondersteunen bij de oprichting van een buurtpreventienetwerk voor handelaars. “Een buurtpreventienetwerk is een groep van burgers of handelaars die verdachte situaties snel aan elkaar signaleren via een WhatsApp-groep”, legt burgemeester Katrien Partyka uit. “Het is in elk geval erg belangrijk dat eerst de politie via het noodnummer 101 op de hoogte wordt gebracht zodat er snel opgetreden kan worden. Momenteel zijn er al 9 buurtpreventienetwerken voor burgers actief in het centrum en de deelgemeenten. We hebben gemerkt dat deze buurtpreventienetwerken hebben bijgedragen tot de veiligheid en willen dergelijk netwerk ook voor handelaars stimuleren.”

Om de werking van dergelijk netwerk toe te lichten, wordt er een infomoment voor handelaars georganiseerd op dinsdag 24 januari van 18 tot 18.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Lees meer over