Drie Tommen Green Business Park volledig uitverkocht

Drie Tommen

Het Drie Tommen Green Business Park in Tienen is uitverkocht. Dat laat ontwikkelaar van duurzaam bedrijfsvastgoed BVI.EU weten. Het bedrijvenpark verwelkomt Toyota Jenaer in het hoofdgebouw en huisvest gerenommeerde bedrijven zoals Verandalux, Rode Kruis en Smolsmoke. ​ 

"We zijn verheugd te zien dat het bedrijvenpark Drie Tommen zo'n succesvolle en gewilde bestemming is geworden voor bedrijven die waarde hechten aan duurzaamheid op een strategische locatie", zegt Katrien Partyka (cd&v), burgemeester van Tienen. "De komst van Toyota en de vestiging van andere prominente bedrijven in het park tonen aan dat onze inspanningen om in Tienen een bloeiende bedrijfsomgeving te creëren, lonen. We zien in Tienen een stijgend aantal jonge ondernemers, maar ook groeiende bedrijven die nood hebben aan moderne en duurzame infrastructuur om hun business te ontplooien, en die vinden ze hier in het bedrijvenpark.”

Volgens Michel Meers, oprichter van BVI.EU is één van de troeven van het bedrijvenpark de locatie en zorgt de gevel van het gebouw waar Toyota zich vestigt voor een prachtige zichtlocatie langs een van de belangrijkste verkeersaders van het land. “Daarnaast leveren we een bedrijvenpark op dat voldoet aan de strengste normen op het gebied van energieverbruik, bouwkosten en onderhoud, zowel binnen de gebouwen zelf als op de rest van het terrein. Dankzij al deze troeven is het bedrijvenpark op korte tijd volledig uitverkocht.”

Volgens de ontwikkelaar onderscheidt het bedrijvenpark zich door zijn sterke focus op duurzaamheid en het milieu. “De faciliteiten en voorzieningen werden zorgvuldig ontworpen om minder energie te verbruiken en kostenbesparingen te realiseren. Met snelle internetverbindingen en mogelijkheden tot oplaadstations voor fietsen en elektrische voertuigen, warmtepompen en zonnepanelen, biedt het park veel meer dan de wettelijke voorschriften vereisen. Het park is ook een groene oase met aandacht voor fauna en flora. De voetgangerspaden doorkruisen het terrein op een natuurlijke en harmonieuze manier. Inheemse planten, die weinig onderhoud vergen en naadloos opgaan in hun natuurlijke omgeving, vormen het grootste deel van de beplanting.”​ 

 Drie Tommen Green Business Park, gelegen aan de Bietenweg in Tienen, is makkelijk te bereiken en ligt op amper 500 meter van de Ring. Het bestaat uit 40 KMO-units met oppervlaktes van 213 m² tot 579 m².