Action en Basic Fit komen naar Leuvenselaan in Tienen

9 september 2022 | 11u26 | Gepost door rik.poulman@te…
stadhuis tienen

Action en Basic Fit hebben de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij de stad voor een vestiging aan de Leuvenselaan in Tienen.

Volgens die aanvraag past het concept in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan “Afbakening kleinstedelijk gebied Tienen”, deelplan “Detailhandelszone Leuvenselaan”, waar kleinhandel op de locatie van het project is toegestaan.

In de toelichtingsnota wordt vermeld dat Action hier een handelsgeheel met een non-food supermarkt van 1.396m² netto en een keukenspeciaalzaak van 1.609m² netto wil vestigen. Voor die tweede winkel is men nog op zoek naar een uitbater. Een derde ruimte zal worden ingevuld door Basic Fit. De keten verwacht dat er ca. 18 werknemers er een job zullen vinden en een tiental in de keukenwinkel. Action vindt de locatie aan de Leuvenselaan uitstekend om er een winkel te beginnen.

Tegen het PRUP, afbakening kleinstedelijk gebied Tienen, is nog een bezwaar lopend bij de Raad van State.

Er loopt een openbaar onderzoek in verband met de omgevingsvergunning tot 5 oktober 2022. Stukken kunnen ingekeken worden op het stadhuis in Tienen of via deze link.

https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek#openbaaronderzoek/projectuuid=0W2i9lrAR1isl9Zk0U34-Q

Action2
Dit verlaten pand zal eveneens verdwijnen