Aantal werkzoekenden daalt spectaculair maar nog nooit was het aantal vacatures zo groot

27 April 2022 | 17u15 | Gepost door rik.poulman@te…
VDAB jobbeurs Tienen

Het gaat goed met de economie in deze regio. Het aantal werkzoekenden is spectaculair gedaald. Tegelijk is het aantal vacatures nooit zo groot. De VDAB hoopt tijdens de jobbeurs van 23 mei de juiste profielen te vinden voor verschillende werkgevers in de regio.

Het is ooit anders geweest. Werkzoekenden die in lange rijen stonden aan te schuiven om een job te vinden. Een tijd die gelukkig tot het verleden behoort. Vandaag stellen zich andere problemen. “Werkgevers zijn soms maandenlang op zoek naar een geschikte persoon om een vacature in te vullen. Daar wil de VDAB een handje bij helpen”, vertelt arbeidsmatsch-adviseur Jemima Bidee bij de VDAB Vlaams-Brabant. Anderzijds blijven toch een aantal personen door de mazen van het net glippen. Voor oudere werknemers, langdurig werklozen en een toenemend aantal allochtone personen met een beperkte talenkennis nemen nog steeds onvoldoende deel aan onze economie.

Lees verder onder de foto
Jemima Bidee
arbeidsmatch-adviseur Jemima Bidee zoekt de goeie link tussen werkzoekende en werkgeven.

Zeven lokale besturen van de Interlokale Vereniging Zuidoost Hageland slaan de handen in mekaar om bruggen te bouwen naar de arbeidsmarkt. Zij doen dat in samenwerking met de VDAB, Unizo en Voka tijdens een jobbeurs die plaats grijpt op maandag 23 mei van 14 tot 17 uur in De Manege.

Meer informatie vind je in Passe Partout van 11 mei.

Lees meer over