Robin Gantois maakt tussenstukken voor mondmaskers

7 April 2020 | 23u17 | Gepost door redactie
Robin Gantois maakt tussenstukken voor mondmaskers
Robin Gantois uit Houwaart kreeg de vraag om iets te ontwerpen, waardoor mondmaskers comfortabeler zitten. Met zijn bedrijfje 3Dplanner  ontwierp hij een tussenstuk om de elastieken van mondmaskers te verbinden, waardoor ze geen schurend effect meer hebben aan het oor. 
Het bericht Robin Gantois maakt tussenstukken voor mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Met de huidige coronaperikelen was ik op zoek naar hoe ik zorgverleners kon helpen. Hulpverleners moeten vaak lange tijd een beschermend mondmasker dragen. Na een tijd ondervinden ze last van schuring aan de achterkant van het oor. Om dit probleem te verhelpen, ontwierp ik een aanpasbare verbinding. Je plaatst het 3D-geprinte stuk aan de achterzijde van je hoofd en maakt er beide elastieken van het mondmasker aan vast. Het ontwerp is uitgetest en goed bevonden door het personeel van UZ Leuven”, zegt Robin Gantois.

De man heeft vijf 3D-printers, die momenteel op volle toeren draaien. Op twee uur tijd kan hij ongeveer 45 stuks printen. “Maandag gaat er een levering naar UZ Pellenberg, naar de apotheek van UZ Leuven en naar UZ Gent. “Ik bied hen de verbindingsstukken voorlopig gratis aan. Momenteel bekijk ik hoe ik de productie van grotere hoeveelheden kan financieren, want er hebben nog zorginstellingen interesse.”

Foto’s: Robin

 

Het bericht Robin Gantois maakt tussenstukken voor mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over