Win een exclusief steak-friet pakket bij korte keten ambassadeurs in Linter

11 oktober 2021 | 16u04 | Gepost door redactie
Overhandiging label korte keten kop door Tom Dehaene
Korte ketenambassadeur hoevevlees ‘Van het Lindeveld ‘ (foto) zet graag Linterse troeven in de kijker en organiseert een leuke actie naar aanleiding van de week van de steak-friet, samen met de vorige winnaars van de korte keten Kop.

Van 8 t tot 15 oktober organiseert de VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing, de ‘Week van de steak-friet’. VLAM wil hiermee één van onze nationale favorieten in de kijker zetten, consumenten aanmoedigen om voor lokale producten te kiezen en hen bewust maken van de herkomst ervan. Een ideale gelegenheid voor Tim Bottu, bedrijfsleider bij hoevevlees ‘Van het Lindeveld ‘ om een leuke win-actie te organiseren.

“Deze zomer deden we mee aan de korte ketenkopwedstrijd, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant om lokale en verse producten in de kijker te zetten. Het publiek verkoos ons bedrijf als uithangbord van de korte keten in onze provincie. Via een exclusief steak-frietpakket willen we deze rol van ambassadeur graag op ons nemen en de troeven van de Linterse landbouwers in de kijker brengen,” aldus Tim.

Drie op een rij

Opmerkelijk is dat Van het Lindeveld het derde bedrijf op rij is dat in Linter met de titel van ‘korte ketenambassadeur’ gaat lopen, na zuivelbedrijf Melkerhei in 2019 en aardappelbedrijf Vanhoebroeck in 2020.

Lees verder onder de foto

Angus runderen op stal
Black Angus runderen op stal

“Dit konden we natuurlijk niet onopgemerkt laten passeren. Vandaar dat we een exclusief ‘steak-friet’ pakket gaan verloten met daarin producten van de drie winnaars. Je vindt er onder andere frietaardappelen in van aardappelbedrijf Vanhoebroeck, een pak verse boter van bij Melkerhei en Black Angussteak en vers ossenwit van bij ‘Van het Lindeveld ‘.We  hopen met dit pakket niet enkel mensen blij, maar ook attent te maken op de rijkdom die Linter te bieden heeft aan lokale en verse producten, “besluit Tim Bottu. Het Black Angus runderras  deed in 2019 zijn intrede in Linter naar aanleiding van een begrazingsproject in de Grote Getevallei in samenwerking met Natuurpunt

Deelnemen kan door het wedstrijdformulier in te vullen op de website van de korte ketenambassadeur: www.vanhetlindeveld.be. De actie loopt nog tot en met vrijdag 15 oktober. Op 18 oktober worden de 3 winnaars bekend gemaakt. (CH)

Lees meer over