HistWear van Sint-Pieterscollege Leuven: Dé Mini-onderneming van het Jaar

hdc
Zaterdag reikte Vlajo op het Next Gen Fest in pretpark Walibi Waver prijzen uit voor de meest beloftevolle jonge ondernemers van 2023. De onderneming van Sint-Pieterscollege Leuven ging met de hoofdprijs aan de haal. 

Maar liefst 2000 leerlingen, studenten, leerkrachten en bedrijfspartners konden genieten van een wervelende slotshow met bekende broers ‘Average Rob’ en ‘Arno The Kid’ als hosts. Vlajo beloonde de Meest Ondernemende Kleuterklas & Klas in basisonderwijs, Dé Mini-onderneming van het Jaar in secundair onderwijs, en ‘Small Business Project’ van het Jaar & winnaar ideeënwedstrijd ‘Start Academy’ in hoger onderwijs.  Op het podium: jonge ondernemers met straffe ideeën en een sterke ambitie om de wereld beter te maken. 

HistWear

De miniondernemers van HistWear doen bewust aan upcycling. Ze produceren tassen uit afgedankte banners, onder andere van Stad Leuven, en met een schouderriem van oude autogordels. Hun logo lieten ze lasercutten uit kapotte fietsbanden. HistWear won met dit mooi uitgewerkte circulaire concept van de andere achttien finalisten ‘Mini-onderneming van het Jaar’. Ze mogen ons land begin juli vertegenwoordigen op de ‘JA Company of the Year Competition’ in Istanbul, Turkije.

Lees meer over