Brouwerij Haacht komt dit jaar met twee alcoholvrije bieren

2 februari 2024 | 11u03 | Gepost door annpeeters
Super 8
We drinken met zijn allen steeds minder bier. Brouwers gaan daarom op zoek naar alternatieven en nieuwe afzetmarkten.

Drinken we straks op een zonnig terras een Flandrien 0.0 of een andere niet-alcoholische SUPER 8-variant? Het ziet er zo naar uit, want Brouwerij Haacht, bekend van onder andere SUPER 8, Ommegang, Tongerlo en Primus brengt dit jaar niet één, maar twee alcoholvrije biervarianten op de markt. “Pilsbier vertegenwoordigt een dalende categorie. Met ons SUPER 8 gamma richten we ons al enkele jaren op een jonger publiek in de categorie van speciaalbieren. Met succes zo blijkt. Daarnaast zien we in deze doelgroep de vraag naar alcoholvrije varianten toenemen en daar willen we aan tegemoet komen”, vertelt Karen Cumps, Brand Manager bij Brouwerij Haacht.
 

“SUPER 8 richt zich op een jongere generatie bierdrinkers. Deze generatie gaat bewuster en verstandiger om met alcoholconsumptie. Ze zijn meer bezig met hun gezondheid en gaan ook veiliger de baan op dan de generatie van hun ouders”, stelt Karen Cumps. Brouwerij Haacht staat als onafhankelijke, Belgische brouwerij al decennialang bekend voor creativiteit en passie voor het brouwen van kwaliteitsvolle bieren met een authentieke smaak. “We kiezen ervoor om onze brouwexpertise te focussen op het 0.0-segment en zijn voortdurend opzoek naar de lekkerste eigentijdse smaken. Dergelijke innovaties maken ons enthousiast over de toekomst”, voegt Karen Cumps daaraan toe.

Met welke 0.0-varianten Brouwerij Haacht binnenkort precies op de markt komt, is vooralsnog een goed bewaard geheim. “Lekker onverwacht, net zoals de slogan van SUPER 8”, luidt het antwoord als we de vraag stellen. Dat het voor bewuste bierliefhebbers een interessant jaar wordt, staat als een paal boven water, want eerder lieten ook al andere brouwers optekenen dat ze dit jaar met nieuwe, alcoholvrije varianten op de markt komen.

 

Lees meer over