Rode Kruis vindt nieuw onderkomen in Zoutleeuw

nieuw onderkomen voor rode kruis zoutleeuw
Na 70 jaar rondzwerven van lokaal naar lokaal besliste het stadsbestuur van Zoutleeuw om voor het Rode Kruis een eigen stek te voorzien. Dit doet ze door de nodige lokalen te voorzien in een nieuw Polyvalent Verenigingslokaal. Achter De Passant wordt een nieuwe randparking én het langverwachte Rode Kruis-, Scouts- en Paljas lokaal gebouwd.

Het Polyvalent Verenigingslokaal ligt vooraan en omvat een standplaats voor de ziekenwagen, vergaderruimte voor het Rode Kruis, berging voor het Rode Kruis, een ontmoetingsruimte, bar/keuken, toiletten, douches en techniekenruimte. Achteraan komt het scoutslokaal.

In dit gebouw kunnen alle diensten van het Rode Kruis gecentraliseerd worden. Buiten de lokalen voor de werking, het stockeren van het materiaal en de ziekenwagen zal de polyvalente ontmoetingsruimte gebruikt worden voor het geven van gratis EHBO-lessen, de bijscholing van de hulpverleners en de vergaderingen van Hulpdienst en Bestuur. Ook zullen er de jaarlijkse academische zittingen en eventueel ook de bloedcollectes plaatsvinden.”, verduidelijkt afdelingsvoorzitter Martijn Vandewijer.

Het ‘polyvalent verenigingslokaal’ wordt opgetrokken op Ravelijn, net achter sport- en cultuurzaal ‘De Passant’. Het bestaat uit twee gebouwen, uiterlijk identiek.

Lees meer over