Neem de teletijdmachine en ontdek Zoutleeuw in vroegere jaren

fotozoektocht Zoutleeuw
Op zoek naar een zinvolle bezigheid waarbij je aardig wat kan opsteken? Kom dan naar Zoutleeuw en neem deel aan de fotozoektocht “Zoutleeuws erfgoed, vroeger en nu”.

Je kan aan de hand van oude foto's van waardevolle gebouwen een weg zoeken doorheen de beschermde stadskern van Zoutleeuw. En dit in openlucht en coronaproof: individueel of in je eigen bubbel, met de ErfgoedApp op je eigen smartphone.

Tijdens de fotozoektocht ontdek je zelf de vele kleine of grote wijzigingen die de oude gebouwen hebben ondergaan sinds de laatste jaren, decennia of kleine 200 jaar. Opeenvolgende eigenaars of bewoners hebben immers doorheen de jaren wel wat aanpassingen gedaan. Hierbij volgden ze bouwtrends of pasten ze het gebouw aan volgens nieuwe noden of functies.

Zoek in het straatbeeld de gebouwen die je op de oude foto's ziet en laat je verrassen door hun aanblik in onze tijd. Bij drie gebouwen op de route krijg je bovendien op digitale manier een unieke kijk op gevels en interieur.

Voor inlichtingen kan je terecht bij de dienst Toerisme, Grote Markt 11 Zoutleeuw, 011 94 90 40, E-mail toerisme@zoutleeuw.be.

Lees meer over