Bijkomend stukje natuur langs IJzerenweg in Zoutleeuw

geelgors
Regionaal Landschap Zuid-Hageland (RLZH) richtte een perceel grond ter hoogte van het recyclagepark in Helen-Bos natuurlijk in. Op de strook grond werd inheems plantgoed aangebracht dat moet uitgroeien tot brede heggen en houtkanten.

RLZH hoopt hiermee dat dit stukje van de voormalige spoorweg binnenkort dienst zal doen als natuurverbinding tussen Grote en Kleine Getevallei. De verwachting is dat soorten zoals geelgors en levendbarende hagedis dit nieuwe stukje van ongeveer 500 m lang spoedig zullen ontdekken.

“Als het gras wat gegroeid is, pak dan gerust het wandelpad langs de akker tot aan ‘het landschapsperron’”, klinkt het bij RZLH. Hier komt een zitbank met uitzicht op het dorpje Bos met de hoeve Boswinning en de Grote Getevallei.

Deze werken kaderen en volgen uit het duurzaam biodiversiteitsproject de IJzerenweg, dat werd uitgevoerd in Tienen, Linter, Zoutleeuw en Geetbets door Regionaal Landschap Zuid-Hageland, Natuurpunt Studie en Natuurpunt Beheer met steun van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten.

Lees meer over