Tremelo krijgt tal van vacatures niet ingevuld

gemeentehuis tremelo
Net als dit het geval is bij tal van bedrijven, krijgen ook veel overheidsinstellingen hun openstaande vacatures niet ingevuld. Dit is onder meer het geval in de gemeente Tremelo waar al geruime tijd tal van functies vacant staan. 

Ook voor het Tremelose gemeentebestuur is het niet gemakkelijk om geschikte kandidaten te vinden voor de vele openstaande vacatures.Zo liepen er in het voorjaar enkele procedures af met een sisser, zoals die voor.coördinator personeel & organisatie en omgevingsambtenaar milieu.

"Positief is wel dat we er desondanks in geslaagd zijn om de afgelopen maanden een aantal sterke en enthousiaste nieuwe medewerkers aan boord te halen", vertelt algemeen directeur, Wim Vandenbroeck. "Een nieuwe financieel directeur, een deskundige milieu, twee maatschappelijk werkers, een nieuwe coördinator voor de dienst onthaalouders, enkele medewerkers voor onze thuisdiensten (gezinszorg en poetshulp) en een beleidsmedewerker-jurist.  We willen er dan ook alles aan doen om deze nieuwe krachten ook te behouden."

Daarnaast lopen er momenteel nog een viertal externe aanwervingsprocedures en enkele interne procedures in het kader van interne mobiliteit.

"De eerste categorie betreft onder meer een deskundige personeel, een deskundige communicatie, een educatief medewerker (kinderopvang) en een omgevingsambtenaar", aldus nog Vandenbroeck. "In samenwerking met Begijnendijk zijn we ook op zoek naar een deskundige handhaving.  De tweede categorie (interne mobiliteit) betreft een aantal functies binnen grondgebiedszaken."

Lees meer over