Verrassende openluchttentoonstelling in de Viandra

27 juni 2021 | 18u31 | Gepost door rik.poulman@te…
tento viandra
Vanaf maandag 28 juni kan je in de Viandra de openluchttentoonstelling met als thema “haar” gaan ontdekken. Leerlingen van het projectatelier van de Academie Regio Tienen onder leiding van docente Margit Loedts tonen er hun creaties.

Het domein is een van de locaties waar zich deze zomer interessante activiteiten ontwikkelen zoals een heleboel concerten met vooral plaatselijke artiesten.

Lees verder onder de foto

haar2

“Op verschillende plaatsen binnen het domein kan je deze zomervakantie de kunstwerken ontdekken. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met de dienst toerisme en evenementen”, vertelt Margit. De natuur als decor hebben wij in Tienen nog niet vaak mogen beleven. Een initiatief met een meerwaarde voor het domein, verrassend en tegelijk inspirerend.

“Mijn volwassen studenten hebben kunstwerken gemaakt rond het thema ‘haar’”, vertelt Margit. “Er werden QR codes aangebracht in de buurt van de verschillende creaties waardoor de toeschouwers na scanning van de codes kunnen ontdekken waarover de verschillende kunstwerken gaan. We hopen dat de bezoekers aan de Viandra het nodige respect zullen opbrengen voor het harde werk van de kunstenaars. Na één dag opstelling werd er reeds schade aangebracht aan een kunstwerk.”

De tentoonstelling toont je werken van Johan Engelen, Katja Willems, Denise Guilmet, Ann Thienpont, Anna Maria Van Aerschot, Linda Verlinden, Evert Thys, Victoria Springer en Ans Hauben. Te bezoeken tot eind augustus tijdens de openingstijden van Zomers Zoet.

haar3

Lees meer over