Sportgala uitgezonden via YouTube

4 december 2020 | 11u10 | Gepost door rik.poulman@te…
Jason Suttels
Naar jaarlijkse traditie reiken de sportdienst en het netwerk Sport tijdens de maand november de jaarlijkse sport-awards uit. Omwille van corona kan er geen gala plaatsvinden, maar wordt de show op voorhand opgenomen zonder publiek.

De uitzending grijpt plaats op vrijdag 11 december vanaf 20 uur, te bekijken via het YouTubekanaal van de stad of via www.tienen.be/sportgala. Tijdens de Sportawards worden elk jaar verenigingen, atleten en medewerkers die het afgelopen jaar sportief bijzonder verdienstelijk waren in de bloemetjes gezet. Tijdens deze editie gaat het om sportieve prestaties die geleverd werden tussen september 2019 en augustus 2020.

De categorieën die aan bod komen zijn o.a. ‘Laureaat van de sport’, recreatieve en competitieve club van het jaar, de jeugdtrofee en een aanmoedigingstrofee voor jongens en meisjes jonger dan 18 jaar. De ultieme award is natuurlijk de ‘Trofee voor sportverdienste’. Deze gaat naar de sporter die ofwel minstens kampioen van België werd of een titel behaalde in een nationale sportreeks.

De voorbije twee jaar ging deze trofee naar Europees kampioen skeeleren Jason Suttels. Het sportgala verloopt volledig volgens de geldende coronamaatregelen, zonder publiek en wordt op voorhand opgenomen. De presentatie en animatie is in handen van een professioneel improvisatieduo dat in het verleden al zijn strepen verdiende als gezicht van ‘Kortrijk Europese Sportstad 2018’.

Lees meer over