Bart Thomas (Vooruit) opnieuw raadslid in Tienen

22 juni 2021 | 09u53 | Gepost door rik.poulman@te…
Bart Thomas
Donderdag legt Bart Thomas de eed af als Vooruit-gemeenteraadslid in Tienen. Hij neemt de plaats in Myriam Cosse die om medische redenen noodgedwongen afscheid moet nemen van de raad. Met Thomas komt een gedreven en ervaren politicus in de raad, maar het is al de tweede keer op korte tijd dat een dame afhaakt en een mannelijke opvolger in de plaats komt.

“We willen Myriam vanuit de fractie en vanuit de hele partij heel erg bedanken. Ze is iemand die tussen de mensen staat en een klankbord voor heel wat mensen binnen en buiten onze beweging”, zegt fractieleidster Nele Daenen. “Na 3 jaar hard werken in de politiek valt de combinatie met de fysische zorgen te zwaar en laat ze haar plaats over aan Bart.”

Voor Bart Thomas is de gemeenteraad geen nieuw terrein. Hij zat eerder al voor sp.a in de OCMW-raad, de gemeenteraad en het bijzonder comité van sociale dienst. “Een mooi track record voor een 43-jarige die zijn engagement combineert met een job bij het socialistische ABVV”, aldus Daenen. “Hij is ook erg actief binnen zijn buurt Grimde en kaartte daar onder meer de plaatselijke parkeerproblemen aan en het onderhoud van de tumuli-site.”

Het kersverse gemeenteraadslid heeft ook een hart voor dieren. Dat uitte zich bijvoorbeeld in zijn strijd tegen kermispony’s en de organisatie van een jaarlijkse benefiet ten voordele van het dierenasiel in Tienen. Binnen de gemeenteraad wilt Bart de lijn van vorige keer doortrekken. Op een creatieve manier constructieve alternatieven aanbieden die iedereen binnen Tienen vooruit moeten helpen.

Lees meer over