Vijftien voetbalsupporters op de vuist na wedstrijd

18 maart 2024 | 11u06 | Gepost door redactie
Pronostiek bij handelaars
Na het affluiten van de match in eerste provinciale tussen Bierbeek en Elewijt werd er deze zondagavond om iets voor 18 uur ruzie gemaakt tussen vijftien supporters. Daar vielen klappen en de politie kwam tussen.

Net na het affluiten van de wedstrijd, die Bierbeek met 1-0 won, moeten er verschillende potjes zijn overgekookt. "Het kwam tot een knokpartij tussen ongeveer vijftien supporters. De politie van verschillende zones kwam ter plaatse. De agenten noteerden dat het ging om drie amokmakers uit Zemst en voetbalfans uit Tienen, Bierbeek, Mechelen en Holsbeek en stelden proces-verbaal op", zo klinkt het bij de lokale politie.

"De bezoekende fans werd aangemaand het stadion aan de Wijnenberg in Bierbeek te verlaten. Alle betrokkenen krijgen meer dan waarschijnlijk een verzoek tot minnelijke schikking van het Leuvense parket", aldus nog de lokale politie. 

Bij het bestuur van KCVV Elewijt klinkt een ander verhaal. 

"Het was net één van onze supporters die een vuistslag kreeg van een fan van Bierbeek nadat hij al de hele tijd denigrerende en uitdagende opmerkingen had gemaakt. Een tweede supporter die de gemoederen wou bedaren kreeg eveneens een vuist tegen de oogkas. Dit volstond nog niet voor de drieste aanvaller die met een barkruk het eerste slachtoffer terug toetakelde", zo klinkt het daar. 

Lees meer over