Team 'zatte patatte' uit Aarschot kroont zich tot Vlaams Kampioen Bierpong in Leuven

Bierpong
Na een spannende finale op het Vlaams Kampioenschap Bierpong gisterenavond in Leuven, is de winnaar bekend: Team 'Zatte Patatte', bestaande uit Jelle Van Attenhoven en Thijs Van Gestel, beide uit Langdorp bij Aarschot, heeft de gouden medaille veroverd.

Met trots en vreugde werden Jelle en Thijs van Team 'Zatte Patatte' officieel gekroond tot de Vlaamse kampioenen Bierpong van 2024. "Onze ouders zijn super fier op ons!", aldus de enthousiaste winnaars. Ze hopen hun succes voort te zetten en de titel van Belgisch kampioen te veroveren. "Het zal een episch verhaal worden om later aan onze kinderen te vertellen", voegen ze eraan toe.

Op naar Belgisch kampioenschap

Als beloning voor hun overwinning hebben Jelle en Thijs een all inclusive duo ticket gewonnen naar Beats n’ Bots, het officiële Belgisch Kampioenschap dat op 7 september plaatsvindt in Lichtervelde. Dit is het grootste bierpongevenement van de Benelux. "Het gaat om een festival met camping, dus de afstand naar Lichtervelde is voor ons geen enkel probleem", aldus de kampioenen uit Langdorp.

Ook gewone stervelingen kunnen meedoen aan het BK Bierpong. De inschrijvingen gaan open vanaf zondag 9 juni om 12 uur. Maar zijn altijd in een mum van tijd uitverkocht. Jelle en Thijs zijn dus alvast verzekerd van hun plek op het BK!

Zware intimidatie

Team 'Dubbel Sparm', bestaande uit Arno Kint en Steven De Becker, twee studenten uit Leuven, probeerde met zware intimidatie als tactiek hun weg naar de top te vinden waarbij de spanning hoog opliep tot aan de laatste bal. Helaas mocht dit niet baten. Ze werden uiteindelijk tweede.

Lees meer over