Pater Toon Thys gevierd na vijftig jaar priesterschap

Wijding
Met vreugde en dankbaarheid vierde de Federatie Holsbeek Eucharistie om Pater Toon Thys die vijftig jaar geleden tot priester werd gewijd. Op 7 juli 1973 werd hij in Diest voor een confrater-bisschop, een kruisheer, samen met nog drie anderen tot priester gewijd.

"In die vijftig jaar is er grote dienstbaarheid geweest voor de zaak van de Heer. De eerste drie jaar werkte hij in Wenen als parochiepriester. Sinds 1976 kwam hij naar Leuven en was er jarenlang godsdienstleraar bij de Jozefieten, daarnaast hield hij zich bezig met de jeugd en gaf hij jeugdretraites. Hij was daarnaast ook studiebegeleider en hielp in de pastorale vorming van de kruisherenopleiding. Heel wat jaren werkt hij ook op de priesteropleiding van ons bisdom en deed de pastorale opleiding van de seminaristen", zo zegt de pastoor van Holsbeek, Andy Penne.

"Er zijn ook mooie herinneringen aan de samenkomsten van de jeugd die hij organiseerde met kardinaal Danneels. Als pastoor was hij werkzaam in de parochies Lubbeek Sint-Bernard, Holsbeek Sint-Maurus en later in Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. In 2014, op 75_jarige leeftijd, ging hij op pensioen maar hij blijft betrokken bij onze parochies en verzorgt nog steeds de wekelijkse mis in Sint-Margaretha in Holsbeek", weet Penne.

Pastoor

Lees meer over