Openbaar Ministerie eist twee jaar cel voor influencer en acteur Nicolas Caeyers voor verkrachting van minderjarigen

9 januari 2024 | 17u02 | Gepost door redactie
Nicolas Caeyers

Twee jaar cel, al dat niet met probatieuitstel, dat is de eis van het Openbaar Ministerie tegenover Nicolas Caeyers (31). De influencer en acteur zou een tiental jaar geleden seks gehad hebben met enkele tieners tussen 13 en 15 jaar. In principe staan er op het verkrachten van een persoon onder de 14 jaar celstraffen van tien tot vijftien jaar.

Een van zijn slachtoffers diende in 2022 een klacht in en zo ging de bal aan het rollen. Caeyers moest zich daarover vandaag komen verantwoorden in de Leuvense rechtbank. Twee slachtoffers waren ook aanwezig in een zitting die achter gesloten deuren plaatsvond.

Caeyers moest zich eerder in oktober voor de rechter verantwoorden. Daarna werd de zaak uitgesteld, hij zou de feiten al eens bekend hebben maar vermeldde met klem dat hij nooit had verwacht dat de jongens waarmee hij afsprak minderjarig zouden zijn. Vandaag werd gezegd dat Caeyers zich in zijn hoofd jonger voelde dan hij daadwerkelijk was toen de feiten hebben plaatsgevonden. Hij gaf de feiten ook toe, maar kon zich naar eigen zeggen nauwelijks nog iets herinneren van de omstandigheden.

Of de Leuvense strafrechter in zal gaan op de eis van het Openbaar Ministerie is nog niet duidelijk. Op 13 februari volgt het vonnis.

Lees meer over