Ode aan papa, vandaag actrice Maureen Vanherberghen (33): ‘Het mooiste cadeau voor vaderdag is zijn eerste kleinkind’

papa Maureen Vanderberghen
Op zondag 13 juni vieren we alle papa’s op onze planeet, ook die in onze regio. Daarom trekken we deze week elke dag naar een BV in Oost-Brabant om er te praten over zijn of haar vader en de bijzonder band die ze ermee hebben of hadden, want sommigen hebben intussen, jammer genoeg, die bijzondere persoon moeten afgeven. Gisteren was het de beurt aan sopraan Noémie Schellens en maandag vertelde ex-Ketnet-wrapster An Jorden over haar papa. Vandaag mag voormalig deelneemster aan Idool en Helden actrice Maureen Vanherberghen het hebben over haar vader.

Maureen is afkomstig uit Hoxem (Hoegaarden) en weet als geen ander waar ze haar papa, Alain Vanherberghen (61) plezier mee kan doen op vaderdag. “Het enige waar je mijn papa plezier mee kan doen, is met goed eten en nu, in deze coronatijden, vooral met een spontaan bezoekje, vanzelfsprekend volgens de bestaande maatregelen. Het mooiste cadeau dat we hem dit jaar kunnen geven is zijn eerste kleinkind”, glundert Maureen die samen is met presentator en acteur Sieg De Doncker.

Toen zijn dochter een ster werd door haar deelname aan Idool veranderde ook de wereld van papa en landbouwer Alain. “Mijn vader heeft daaraan moeten wennen. We zijn op de boerderij opnames gaan doen voor ‘Helden’ en zo heeft hij gezien dat alles wat op televisie komt niet echt is. Zo deden we een ganse dag opnames voor 8 minuten uitzending, daar schrok hij van (lacht).”

Belt zodra ik niet op radio-afspraak ben

Anderzijds was de papa, net als de mama, grote fan van hun dochter tijdens haar deelname aan het liedjesprogramma en zorgden ze voor de nodige reclame. “Papa ondersteunde mij voor 200% maar kon amper geloven wat een circus het was. Van hem had ik meegekregen dat je nooit te hoge verwachtingen mag hebben en dat je hard moet werken in het leven. Je draait even mee in dat gebeuren maar achteraf moet je het zelf waarmaken, is de les die hij mij toen meegaf. Anderzijds deelde hij overal signeerkaartjes van mij uit, het was soms gênant maar als ik zag hoe fier hij was, deed dat er niet toef. Intussen snapt hij die wereld veel beter dan toen. Hij volgt mij ook op de voet, wanneer ik een dagje niet op de radio ben, belt hij mij meteen op en vraag hij al waar ik zat en waarom ik er niet was (lacht).”

Dat het met zijn dochter goed gaat – Maureen zong sinds haar deelname aan Idool de titelsong van de Vlaamse soapserie Familie in, werd daarna lid van de De KetnetBand, presenteerde verschillende programma’s op Ketnet en werd één van de personages in de serie en de films Helden – maakt Alain trots, zo zegt Maureen. “Op dit ogenblik ben ik vooral bezig met de presentatie van het middagblok op Q-Music. We hebben ook de laatste opnames gemaakt voor Vlaanderen Vakantieland en sporadisch zijn we nog bezig met opnames voor De Helden. De Ketnetband ligt door de pandemie even stil, evenals een musical waar ik mee bezig was. Na mijn zwangerschap gaat dat allemaal weer hernemen. Het meest belangrijke nu is papa een mooie vaderdag geven”, besluit Maureen.

Lees meer over