Irakese vluchteling die vrouw neerstak op trein Leuven-Antwerpen Centraal viel eerder deze week al politie aan

5 April 2024 | 10u24 | Gepost door redactie
Treinverkeer onderbroken tussen Leuven en Brussel

Op de trein tussen Leuven en Antwerpen-Centraal werd deze donderdag een 69-jarige vrouw neergestoken, ze verkeerde even in levensgevaar. De opgepakte verdachte was eerder deze week al flink actief geweest.

De vrouw kreeg om een nog onbekende reden vier messteken, in het ziekenhuis stabiliseerde haar toestand. De verdachte, een 27-jarige man afkomstig uit Irak, probeerde te ontkomen. Hij kon aan de inkomhal staande gehouden worden door veiligheidsagenten van Securail. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, wisten ze bij persbureau Belga. De messentrekker wordt deze vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Het was niet het eerste incident deze week met Hussein A. Maandag werd hij opgepakt na geweld en na verhoor mocht hij beschikken. Bij het verlaten van het cellencomplex werd hij weerspannig en gaf hij slagen aan een politieagent. Hij moet hiervoor via snelrecht binnenkort voor de rechtbank moeten komen. Woensdag werd hij opgepakt door Securail na een incident op een Eurostartrein. Ook buiten Antwerpen zou de twintiger al eerder geweld hebben gepleegd. Hij is al sinds 2016 erkend als legaal vluchteling.

Lees meer over