Afval verminderen in huis en tuin: EcoWerf organiseert gratis online infosessies

30 januari 2021 | 15u31 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
EcoWerf vergroent containerparken Haacht, Kortenberg, Rotselaar en Tienen
EcoWerf organiseert, in samenwerking met Vlaco (Vlaamse compostorganisatie), online sessies die kunnen helpen om minder afval te produceren of om het een nieuwe bestemming te geven. De sessies vinden telkens plaats van 19 tot 20u30 via Zoom. Ontdek hier de inhoud per sessie.

Bij je thuis composteren: woensdag 3 februari 2021, dinsdag 9 februari 2021 en donderdag 11 maart 2021

Hier ontdek je hoe je groente,- fruit- en tuinafval thuis kan composteren en kan gebruiken als krachtvoedsel voor bloemen, planten en bomen.

Grasbeheer: dinsdag 16 maart 2021

Ontdek hoe je grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin kan verwerken.  Wie wil, kan de productie van grasmaaisel aanzienlijk beperken en zelfs helemaal voorkomen.  Hiervoor hoef je geen groot tuinier te zijn.

Pesticidenvrij beheer van verharding en tuinen: woensdag 3 maart 2021, dinsdag 9 maart 2021 en donderdag 18 maart 2021

Ontdek hoe je jouw oprit, terras en tuin onkruidvrij kan houden zonder pesticiden. Laat je inspireren door tips en kringlooptechnieken.  

Snoeihout voorkomen en verwerken: donderdag 25 februari 2021 en dinsdag 23 maart 2021

Het snoeiwerk beperken start bij een goede aanplant, maar ook een juiste timing speelt een belangrijke rol. Ontdek hier verschillende manieren om je snoeiafval terug aan te wenden in de tuin, waardoor het eigenlijk geen afval meer is, maar nieuwe grondstof.

Kringlooptuinieren in een veranderend klimaat: vrijdag 19 februari 2021, dinsdag 23 februari 2021 en donderdag 25 maart 2021

Je tuin ondervindt invloed van het klimaat, maar hoe je jouw tuin inricht, heeft ook een impact op het klimaat in jouw buurt en straat. Hoe meer klimaatvriendelijke tuinen we inrichten, des te beter dit is voor het klimaat in onze dorpen en steden.

 

Voedselverlies voorkomen: donderdag 11 februari 2021 en dinsdag 30 maart 2021

1/3e van het geproduceerde voedsel gaat verloren. Ontdek hoe we hier iets aan kunnen doen aan de hand van bewaartips en -technieken en inspirerende recepten met restjes.

Inschrijven kan via een mail naar afvalpreventie@ecowerf.be.

Je krijgt nadien een bevestigingsmail en je ontvangt een Zoom-link vlak voor aanvang. Als je je inschrijft rekenen de organisatoren er wel op dat je deelneemt.

Lees meer over