Plopsaqua Landen - Hannuit nu officieel geopend met denderend openingsfeest

Opening met Bumba en Maya
Na de opening van de gewone zwembaden in december vorig jaar, de opening van het subtropische gedeelte in juni ll, volgde nu het officiële openingsfeest van Plopsaqua Landen-Hannuit, een investering van 25 miljoen euro, pal op de taalgrens. Dit gebeurde tijdens een spectaculair openingsfeest in aanwezigheid van de burgemeesters van Landen en Hannuit, Waals minister Crucke, Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof (foto) en tal van BV's en genodigden.

Op woensdag 9 juni werd Plopsaqua Landen-Hannuit, een samenwerking met de Waalse stad Hannuit en de Vlaamse stad Landen, plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van ministers-presidenten Elio Di Rupo en Jan Jambon en, uiteraard, de burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. Toen kon nog niet echt gefeest worden. Gisterenavond vond dan eindelijk het openingsfeest, onder grote belangstelling, plaats.

Lees verder onder de foto

Een zicht van Plopsaqua

Meer dan 400.000 bezoekers verwacht

Naast het stedelijke gedeelte met een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote aantal scholen, groepen en clubs beantwoordt, is er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad (foto), Wild River, indoor en outdoor waterspeeltuin, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones zijn volledig rond de leefwereld van Maya de Bij en Bumba ingericht. “We verwachten in Plopsaqua Landen-Hannuit zo’n 400.000 bezoekers per jaar.”, licht Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof toe.

Lees verder onder de foto

Plopsaqua

Alleen Hannuit reageerde

Aan burgemeester Gino Debroux van Landen werd gevraagd hoe de Landenaars gereageerd hebben, toen het nieuws van een Plosaqua er kwam: “Hun eerste reactie was dat het nooit zou lukken, maar achteraf was hun enthousiasme groot. Het zwembad van Landen dateerde uit 1976 en voor steden als Landen en Hannuit met elk 16.000 inwoners is het niet evident om een zwembad te bouwen. Vandaar dat we zo blij zijn met onze samenwerking met Plopsa. We hebben een contract voor 25 jaar, maar hopelijk loopt dat langer”, aldus Debroux.

Lees verder onder de foto. 

Tijdens het feest

Tijdens het feest (foto) legde Gino Debroux uit hoe het project met Hannuit er kwam. “We hebben alle burgemeesters van de ons omliggende gemeenten, met mensen die bij ons kwamen zwemmen, gevraagd, maar niemand heeft gereageerd. Alleen Hannuit wel.  Zo werd er een pilootcomité van zes personen samengesteld en daarna is Plopsa erbij gekomen.”

Lees meer over