Toch kerstmagie dankzij lichtstoet

Lichtparade

De eerste editie van Kortenaken Verlicht was zaterdag 11 december een voltreffer. In totaal zorgden 38 praalwagens en verlichte tractoren voor een magische kerstsfeer in de gemeente.De optocht was een initiatief van de gemeente in samenwerking met carnavalsvereniging Fairytales.

Toegegeven veel initiatieven vallen ook dit jaar in het coronawater maar dit initiatief kon wel coronaproof worden georganiseerd. "De mooie opkomst van Kortenaken Verwarmt in 2020 gaf ons het idee om ook dit jaar een verbindend initiatief op poten te zetten. Met Kortenaken Verlicht konden we toch nog een coronaveilige activiteit aanbieden aan onze inwoners, zo net voor de feestdagen", zegt Stefaan Devos (CD&V) die nog heel even burgemeester is want in 2022 wordt hij opgevolgd door huidig schepen Kristof Mollu (CD&V). 

Om 17 uur vertrokken de 38 tractoren, motoren, bestelwagens, vrachtwagens en grote praalwagens om in colonne door de gemeente rijden. Inwoners konden er, vanop hun eigen oprit,  van genieten. 

"Met 160 km aan gemeentewegen was het natuurlijk onmogelijk om door elke straat te rijden. Toch hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk inwoners te laten meegenieten van dit hartverwarmend initiatief," besluit Devos.

Lichtstoet
Een lichtstoet trok door Kortenaken. Foto: Kristof Mollu

Lees meer over