Wagen ramt kringloopcentrum, inzittenden gaan op de loop

politie combi
Zondagnacht, rond 1 uur, pleegden een man en een vrouw vluchtmisdrijf nadat ze in Diest, ei zo na, een fietser aanreden en vervolgens, met hun wagen, op de gevel van het kringloopcentrum botsten.

De feiten gebeurden in de Nijverheidslaan. De man die bijna van zijn fiets werd gereden zag de wagen, die hem net niet aanreed, even verderop zwaar beschadigd staan. Hij zag ook hoe de inzittenden, een man en een vrouw, weg liepen.

Het voertuig had een verkeersbord geramd en was vervolgens tegen de muur van het kringloopcentrum gebotst. Brokstukken lagen her en der over de weg verspreid en ook de twee airbags waren opengegaan.

Toen de politie ter plaatse kwam was er van de 2 betrokkenen geen spoor meer maar twee uur later belde een dame naar de politie met de melding dat haar dronken vriend haar uit de wagen had gezet maar haar nu toch gecontacteerd had. Ze had hem ook effectief gevonden. De 34-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleek zwaar onder invloed en had al een lopend rijverbod. Ook de vrouw bleek onder invloed. Het parket arresteerde beiden voor de duur van het onderzoek .

Lees meer over