Diest zoekt vandalen die parkeerplaatsen mindervaliden saboteren

16 september 2021 | 22u29 | Gepost door redobra@telenet.be
Vandalen aan het werk in Diest
Burgemeester Christophe De Graef roept de vandalen, die de parkeerplaatsen voor mindervaliden schade berokkend hebben, op om zich aan te geven.

Diests burgemeester Christophe De Graef is boos. Hij moest, met triest gevoel, vaststellen dat vandalen aan het werk zijn geweest op enkele parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Hij roept deze vandalen op om zich spontaan aan te geven.

"Aan de helden en heldinnen die afgelopen vrijdagnacht, van 10 op 11 september 2021 zo straf waren om de parkeerpalen van de mindervalideplaatsen gewoon af te breken. De hele omgeving is afgedekt met camera’s, dus we kunnen perfect nagaan wie hiervoor verantwoordelijk is. Ik hoop uiteraard dat jullie zich geen pijn gedaan hebben bij het hangen, stampen en plooien. Stel je voor. Maar het is toch best dat jullie (en de getuigen) even een melding gaan doen bij politie Demerdal en dat jullie ook jullie ouders verwittigen. Het zou zo vervelend zijn dat er eerstdaags bij jullie thuis een brief van de stad Diest en politie in de bus valt en jullie ouders van niks op de hoogte zijn", zegt De Graef. "Onze stad ligt inderdaad goed in de markt, maar om zo maar palen af te breken en ze nog laten te liggen, doe je toch gewoon niet. Dus haast jullie naar het politiehuis voor het omgekeerde gebeurt."

Lees meer over