Week van de Markt in Aarschot

30 juni 2021 | 18u01 | Gepost door redobra@telenet.be
Week van de markt in Aarschot
Op maandag 28 juni startte de promocampagne ‘Week van de Markt’. De campagne, die loopt tot en met zondag 4 juli, heeft als doel om de aantrekkingskracht van de markt te verhogen en zo een levendige handelskern te creëren.
Aarschot is één van de 28 Vlaams-Brabantse gemeenten die meedoet. De stad viert de Week van de Markt uiteraard op donderdag 1 juli, tijdens de wekelijkse donderdagmarkt.

De stad Aarschot zet haar markt in de kijker en dat is niet zo maar. “Onze markt bestaat ondertussen al meer dan 500 jaar. Ze heeft altijd veel mensen aangetrokken, zowel uit Groot-Aarschot als uit omliggende gemeenten. Ze zorgde ervoor dat Aarschot een handelsstad werd en zette onze economie veel kracht bij", zegt schepen van Economie Bert van der Auwera 'Open VLD). “Ook vandaag is onze wekelijkse markt nog steeds erg populair, met als hoogtepunt onze Feestmarkten. We zijn de provincie dan ook erg dankbaar dat ze de markt op deze manier in de kijker zetten. Na zo’n woelige coronaperiode kunnen we dat als stad alleen maar ondersteunen.”

Winactie bij de marktkramers

“De markt heeft een speciale plaats in mijn hart,” zegt burgemeester Gwendolyn Rutten. “De markt, dat is genieten, gezellig rondkuieren in het hartje van onze stad. Dat is profiteren van een groot assortiment aan kwaliteitsvolle producten. Kortom, een aanrader om je donderdagvoormiddag door te brengen. Nog niet overtuigd? Misschien trekt de heuse winactie je wel over de streep. Kom op donderdag 1 juli naar de wekelijkse markt. Bij elke aankoop op de markt krijg je een invulbon. Die invulbon bezorg je aan onze infostand op de Grote Markt. Om 12 uur trekken we enkele gelukkige winnaars. De prijzenpot? Een heerlijk weekendje weg of een cadeaubon van je favoriete handelaar. Zeker de moeite waard.” 

Lees meer over