Vernieuwde schoolomgeving bijna klaar

16 november 2020 | 09u56 | Gepost door dvdg.media@tel…
Veiliger verkeer aan school
De werken rond de vernieuwing van de schoolomgeving aan de Ebdries in Rillaar zijn bijna klaar. Toch nog even uitkijken geblazen.

De werken aan de schoolomgevingen van De Knipoog en Dolfijn in Rillaar zijn ver gevorderd, maar nog niet helemaal klaar.

De fietspaden op Ebdries liggen er. Opgelet, de straat is éénrichting van Schoonderbeukenweg naar Oudenbos. Je mag in de straat niet langs de rijweg parkeren. Dat kan wel op de parkeerplaatsen én op de kiss-and-ridezone, waarvan de in- en uitrit werden omgedraaid. Er worden nog verkeersremmers aan de oversteekplaats verwacht.

De werken aan de Schoonderbeukenweg zijn nog bezig. Er zijn al gedeeltelijk fietssuggestiestroken aangelegd, maar vanaf dinsdag werkt men de belijning af. Er is ook een parkeerverbod. Er volgen nog verkeersremmers en de verlichtingspalen op het fiets- en voetpad worden verplaatst. Aan de voorkant van De Knipoog (Diestsesteenweg) is een in- en uitrit gemaakt als kiss-and-ride zone. Maandag na 16u worden er nog herstellingen uitgevoerd aan de betonplaten. Dit zal wel buiten de schooluren gebeuren.

"We vragen dus nog even geduld tot alles piekfijn in orde is. Ondertussen moet het al lukken om het voor de kinderen een pak veiliger te maken. Dank voor het begrip en de medewerking", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld).

Opgelet: Als je de Ebdries uitrijdt via Oudenbos naar de Tieltseweg, kom je aan cafe Het gemeentehuis aan een kruispunt. Hier telt voorrang van rechts!

Lees meer over