Twee maanden lang verkeersellende

15 maart 2021 | 10u35 | Gepost door redobra@telenet.be
Werken aan de ring Aarschot
Twee maanden lang grote omleiding voor verkeer richting Geel en Heist-op-den-Berg door werken op Ter Heidelaan.

Op maandag 22 maart start Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken op de Ter Heidelaan (R25) in Aarschot. Tussen het kruispunt met de Nijverheidslaan en het kruispunt met de Liersesteenweg (N10) worden het wegdek, de fietspaden en de grachten vernieuwd. Doorgaand verkeer dat normaal gezien via de Ter Heidelaan richting de Liersesteenweg (N10) of de Herseltsesteenweg (N19) rijdt, wordt twee maanden lang omgeleid via de E314 en afrit 23 Tielt-Winge. De omgekeerde rijbeweging, van de Liersesteenweg richting de Nijverheidslaan blijft wel altijd mogelijk tijdens de werken. Volgens de huidige planning duren de werken tot midden mei.

Verkeer richting Heist-op-den-Berg en Geel omgeleid via E314

In de tweede fase van de vernieuwing van de Ter Heidelaan werkt Wegen en Verkeer tussen het kruispunt met de Nijverheidslaan en het kruispunt met de Liersesteenweg (N10). Van 22 maart tot midden mei is er daardoor geen doorgaand verkeer mogelijk op de Ter Heidelaan richting Geel en Heist-op-den-Berg. Wie vanuit Betekom komt of al op de E314 rijdt, wordt via afrit 23 in Tielt-Winge omgeleid. In de omgekeerde rijrichting, van de Liersesteenweg richting de Nijverheidslaan, kan het gemotoriseerd verkeer wel steeds langs de werfzone doorrijden. Via de rotonde of via de Liersesteenweg is de bedrijvenzone voor lokaal verkeer nog toegankelijk.
Bekijk de verkeerssituatie


Fietsers omgeleid langs spoorweg en Betekomsesteenweg

Fietsers volgen tijdens de werken in beide richtingen een omleiding via de Betekomsesteenweg, Spoorwegstraat, Eekhoornbos en Kleine Mechelsebaan. De tijdelijke verkeerslichten met drukknop aan het kruispunt van de Betekomsesteenweg met de Nijverheidslaan, de drukste locatie op de fietsomleiding, blijven tot het einde van de werken staan. Het vele (schoolgaande) fietsverkeer kan zo op een veilige manier de Nijverheidslaan oversteken. 

Bekijk de fietsomleiding

 
Nieuw wegdek en vrijliggende fietspaden

De komende twee maanden wordt tussen het kruispunt met de Nijverheidslaan en het kruispunt met de Liersesteenweg het asfalt opgebroken en vernieuwd, komen er vrij liggende fietspaden tussen de Nijverheidslaan en de Kleine Mechelsebaan en legt de aannemer ter hoogte van de Liersesteenweg over een afstand van ongeveer 200 meter nieuwe riolering aan.


Heraanleg rotonde vanaf zomer 2021

Na de werken op de Ter Heidelaan zal in een laatste fase vanaf augustus 2021 ook de rotonde heraangelegd worden. Zowel de rotonde als de ‘drie armen’ ervan krijgen een aantal meter gewapend beton als wegdek. Voor fietsers wordt het aangenamer en vooral veiliger fietsen op de rotonde doordat ze fysiek afgescheiden worden van het verkeer door hagen of groenzones.  

Lees meer over