Startdag jubilerende Rode Kruisstickerverkoop

22 April 2021 | 08u51 | Gepost door redobra@telenet.be
Stickerverkoop Rode Kruis
Op donderdag 22 april ging de 60ste stickerverkoop van het Rode Kruis van start. Burgemeester Gwendolyn Rutten kocht de eerste sticker van de afdeling Aarschot als startschot van deze jubilerende actie.

Ook dit jaar geen vrijwilligers van het Rode Kruis op de grote kruispunten die stickers verkopen. Door corona is dat ook niet mogelijk. Het Rode Kruis schakelt daarom over op een online verkoop. Maar de plaatselijke afdelingen die willen en mogen kunnen wel fysiek de stickers gaan aanbieden, mits toestemming van de plaatselijke overheid en het volgen van de nodige maatregelen.

Het Rode Kruis Aarschot, die actief is in Groot-Aarschot, Begijnendijk, Tielt-Winge en Holsbeek, wil toch wel deze mogelijkheid aangrijpen en vroeg de toestemming om op enkele belangrijke plaatsen post te vatten. En dat lukte hen ook. Je vindt ze vanaf donderdag 22 april 2021 op de wekelijkse markt en het vaccinatiecentrum van Aarschot, aan de Vlooybergtoren en het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge, het Wolfcafé in Langdorp en het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode.

“We hebben het geld heel erg nodig”, zegt Luc Vandevelde, Afdelingsverantwoordelijke PR en Werving. “Ook al hebben we het voorbije jaar niet veel moeten uitrukken doordat er weinig of geen activiteiten waren, toch zijn er middelen nodig omdat onder meer het materiaal dat we gebruiken veel sneller in houdbaarheid vervalt. Doordat we ons traditionele ontbijt als take-away moesten organiseren, vielen deze inkomsten ook erg tegen. Dus deze stickerverkoop is zeer belangrijk voor ons.”

De opbrengst van dit jaar zal de afdeling Aarschot besteden aan een nieuwe ambulance. De vorige was inmiddels al 20 jaar oud. “Een sticker kopen is veel meer dan gewoonweg een sticker kopen. Het geeft een gevoel bij de mensen van ‘daarvoor hebben we het gedaan’ als ze eens de hulpverlening nodig hebben of op ons kunnen rekenen als EHBO’ers bij activiteiten”, zegt Vandevelde.

De stickeractie is dit jaar een speciale actie. Het is reeds de zestigste editie. Dit jaar zijn de figuren van Studio 100 het thema van de stickers. Geen toeval, want Studio 100 viert dit jaar ook een jubileum, namelijk hun 25-jarig bestaan.

Aarschots burgemeester Gwendolyn Rutten opende de 60ste stickerverkoop met de aankoop van de eerste sticker. “Wij steunen het Rode Kruis en zeker nu bij een belangrijke zestigste verjaardag. De mensen van het Rode Kruis doen fantastisch werk en ik zou iedereen willen oproepen om een duit in het zakje te doen. Elk een klein beetje maakt voor deze hulpverleners een groot verschil.”

Verkooppunten:

Naast de vaste standplaatsen en de online verkoop zijn er ook nog lokale handelaars die voor het Rode Kruis Aarschot stickers verkopen. Die worden bekendgemaakt via de sociale mediakanalen op Facebook en Instagram. Ze zijn ook herkenbaar door een poster op de vitrines.

De vaste standplaatsen tijdens de periode (van donderdag 22/04 tot 06/05) van de stickeractie :

weekdagen 

  1. de wekelijkse markt van Aarschot : 22/04 en 29/04
  2. Rode Kruistent ter hoogte van het Vaccinatiecentrum Aarschot in de stadsfeestzaal, parking Demervallei, Aarschot : tijdens alle activiteitsdagen van het vaccinatiecentrum : van donderdag 22/04 tot 06/05

Weekends :

  1. Wolfcafé in Langdorp : ter hoogte van de brug over de Demer
  2. Kasteel van Horst, Sint-Pieters-Rode
  3. Vlooybergtoren, Tielt-Winge
  4. Gouden Kruispunt, Tielt-Winge

 

De onlineverkoop

        Mensen kunnen vanaf 22/04 de sticker ook kopen via www.koopdesticker.be/aarschot

 

Lees meer over