Kleuter- en lagere school Sancta Maria preventief dicht door coronabesmetting

Sancta Maria Aarschot
Breaking
In het Sancta Maria Instituut in Aarschot zijn er een aantal leerkrachten en leerlingen besmet door het Covid-19 virus, hoeveel precies is voorlopig niet bekend. Daarom sluit de kleuter- en lagere school vanaf vrijdag 30 april haar deuren tot en met dinsdag 4 mei. De school maakt deel uit van de Arcadia schoolgemeenschap.

Hoeveel besmettingen er precies zijn is niet bekend maar het waren er voldoende om preventief op te treden en, in overleg met alle bevoegde instanties, de poorten van de  kleuter- en lagere school te sluiten tot dinsdag 4 mei.

Alle leerlingen en leerkrachten worden vrijdag getest, hiervoor werd contact opgenomen met het mobiele testteam om de noodzakelijke testen te organiseren. Zodra de resultaten beschikbaar zijn, wordt bekeken welke verdere stappen eventueel gezet moeten worden.

 “We nemen hier het zekere voor het onzekere en vragen iedereen om rustig de voorgeschreven stappen van test en controle te volgen. We wensen iedereen die besmet is veel beterschap en doen al het nodige om de uitbraak onder controle te houden”, laat burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) weten via de Facebookpagina van de stad Aarschot. De school zelf zette het bericht eveneens op haar Facebookpagina.

Ouders en leerlingen werden via Smartschool op de hoogte gebracht.

Lees meer over