Het Hageland leefde mee met onze Rode Duivels

rode duivels
De Rode Duivels speelden zaterdagavond 12 juni hun eerste match op het EK in Rusland en dat werd massaal gevolgd in het Hageland. Bij de ene op een groot scherm geplaatst door de gemeente, bij de andere in een lokaal cafe en bij de laatste gewoon bij de buren die een scherm plaatsten op hun oprit. Overal werd er gejuicht want de Belgen scoorden drie keer terwijl de Russen niet één bal in het doel kregen.

Op heel wat plekken in het Hageland werd de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland uitgezonden op groot scherm. Zo onder andere in Begijnendijk waar burgemeester Bert Ceulemans (cf. foto) zelf ook afzakte naar De Tumkens. "We wilden er voor zorgen dat onze inwoners de match toch op een leuke manier konden beleven en hebben alles coronaproof georganiseerd."

Lees verder onder de foto. 

Rode Duivels Begijnendijk

De Rode Duivels wonnen de match (3-0). Wij trokken doorheen het Hageland en zagen dat de sfeer erin zat. In Houwaart had zelfs iemand een scherm op de oprit gezet zodat de buren er coronaproof samen konden genieten. 

Lees verder onder de foto.

Rode Duivel

Ook elders zat de ambiance erin. De Rode Duivels gingen naar Sint-Petersburg en dat wisten ze ook in Tienen. De stad plaatste geen grote schermen maar heel wat horeca-mensen boden een alternatief. “Het is mooi weer, de mensen mogen eindelijk buiten. Het is voor iedereen een verademing. Wij beleven hier vanavond de toffe sfeer van vroeger en meer moet dat niet zijn", vat een cafébaas het samen. 

Lees verder onder de foto. 

Rode Duivels Tienen

In Aarschot was het eveneens feest want de stad zorgde daar voor een heus coronaproof feest in de zogenaamde Crystal Open Air, een multifunctionele- en polyvalente openlucht theatertent.

Lees verder onder de foto. 

Rode Duivels Aarschot

Ook in Leuven liepen de terrassen vol voor zover de coronamaatregelen dat toelieten. "Wat een fantastische avond moest worden, is een beetje met een domper begonnen door het uitvallen van Eriksen. Buiten dat voorval was het wel een geweldig feest", vertelt een barman.

Zijn café, met een 65 plaatsen buiten en dan nog enkele binnen, zat afgeladen vol en op de Oude Markt was het over de koppen lopen. "Ik ben zelfs een uur vroeger opgeroepen omdat het te druk was in het café. Gelukkig verloopt de vroege sluiting heel vlot. Tien minuten voor sluitingstijd gingen wij eens rond bij de tafels om te zeggen dat de mensen moesten afronden. De meeste klanten zijn nu, zeker na de eerste sluiting van de horeca, heel dankbaar en begripvol.'
Toch was er een klein opstootje in de Krakenstraat rond 23.40 uur. De politie moest daar tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Wij maakten voor u een sfeerreportage, samen met Staf Verbeeck van het GADC, die u hieronder kan bekijken. Onder het filmpje vindt u nog meer foto's. En nu op naar de volgende overwinning van de Rode Duivels. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Rode Duivels Begijnendijk
Rode Duivels Begijnendijk
Duivels Aarschot

Lees meer over