Aarschot vergroent wagenpark

Elektrische auto
De stad Aarschot heeft een elektrische auto aangekocht, de aanzet tot autodelen.

De stad Aarschot heeft een nieuwe elektrische wagen aangekocht. De aankoop van de elektrische auto past in het plan om het wagenpark van de stad Aarschot te vergroenen. Ook zal de auto deel uitmaken van het nieuwe autodeelsysteem.

De vergroening van de stad werd als belangrijk onderdeel van het meerjarenplan 2020-2025 ingeschreven. De stad Aarschot heeft daarom een nieuwe 100% elektrische wagen aangekocht. De wagen in kwestie is een Renault Zoë met een kostprijs van 32.135,83 euro. Personeelsleden van de stad zullen de auto gebruiken voor dienstverplaatsingen.

Meerjarenplan
“Omdat we het gemeentelijke wagenpark energiezuiniger willen maken, investeren we in de nieuwste generatie van voertuigen. Deze aankoop past dan ook perfect in het meerjarenplan 2020-2025. De aanschaf van deze wagen draagt zeker bij aan het halen van de klimaatdoelstellingen van 2030”, zegt schepen van Leefmilieu en Klimaat Isabelle Dehond (Open Vld). “We willen als stadsbestuur onze voorbeeldfunctie uitdragen en de inwoners bewust maken van de voordelen van energiezuinig rijden.”

Autodelen
Schepen van Mobiliteit Annick Geyskens (N-VA) ziet ook op lange termijn veel mogelijkheden: “Op termijn zullen onze inwoners deze auto mee kunnen gebruiken in het autodeelsysteem. De bedoeling is om in 2021 autodelen te introduceren in Aarschot. We zijn momenteel bezig met de opmaak van een bestek waarna we hiervoor een aanbesteding zullen uitschrijven. Dit bestek komt er in navolging van het autodeelactieplan dat onze diensten opmaakten in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant en Autodelen.net.”

Lees meer over