Avontuur down under: plan een soloreis door Australië!

19 April 2024 | 10u56 | Gepost door redactie
Australië

Alleen op reis gaan is een geweldige ervaring. Het geeft je de volledige vrijheid om te reizen zoals jij wilt reizen en het is ook een kans om jezelf nog beter te leren kennen. En als je dan toch alleen op reis gaat, dan kun je het maar beter gelijk goed doen. En de bestemming is daarbij natuurlijk super belangrijk. Wat is er nou een betere bestemming dan Australië? Australië is een paradijs voor soloreizigers. Dit land heeft zo ontzettend veel te bieden: van de Outback tot de stranden en de bruisende steden. Een individuele rondreis Australië is een van de mooiste reizen die je kan maken. Laten we eens kijken hoe zo’n reis eruit kan zien!

Reizen langs de oostkust

Begin je reis in Sydney en volg de oostkust. Ga van Sydney naar Brisbane en ontdek de gezellige sfeer van Byron Bay. Ga duiken in het Great Barrier Reef en verken de prachtige koraalriffen. Hier heb je genoeg keuze uit prachtige backpacker hostels waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten die ook lekker op reis zijn. Neem je camera zeker mee, want deze prachtige landschappen en uitzichten wil je vast en zeker even vastleggen. Wil je iets nieuws leren tijdens je reis? Een surfles nemen is superleuk en uitdagend en wie weet hou je er wel een super stoere nieuwe hobby aan over!

Een absolute must: kamperen in de outback

De outback vind je in het hart van Australië en dit is een bestemming die je absoluut niet mag overslaan. In de prachtige uitgestrekte woestijnen kun je kiezen uit geweldige avontuurlijke activiteiten. Naast natuur is hier ook aan cultuur geen gebrek. In de outback kun je kennismaken met de lokale Aboriginal-cultuur. De stilte en rust van de outback geven je een gevoel dat je nooit meer zal vergeten.

Aan bruisende steden geen gebrek

Als je eenmaal hebt genoten van de rust van de outback, dan wil je vast weer wat leven in de brouwerij brengen. Gelukkig heb je in Australië genoeg keuze uit levendige steden waar je kunt genieten van het echte stadsleven. Melbourne, Sydney en Perth zijn maar een paar voorbeelden van steden die zeker een bezoekje waard zijn. Lekker shoppen, festivals bezoeken, lekker uiteten en uitgaan. Ook hier vind je genoeg reizigers en locals waar je lekker mee kunt socializen. Dus ben je overtuigd dat Australië een absolute must-visit is? Waar wacht je nog op? De vliegtickets Australië roepen je naam!