Zuster Rita is overleden, recent nog verhuisde ze van het klooster naar een woonzorgcentrum

zuster

Algemeen overste, zuster Rita Mentens van de Gasthuishuiszusters Augustinessen in Diest, is overleden. Recent nog verhuisde ze als laatste, samen met zuster Assumpta van het kloostergebouw van AZ Diest naar woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar.

“Deze avond heb ik mee mogen waken bij zuster Rita van de Gasthuiszusters. Ze is nu naar Bethlehem, naar haar Heiland. Zoals ze zelf een paar weken geleden zei : kerstmis vier ik in de hemel. Vorige week nog waren Petrus en ik er bij toen haar broer Jean afscheid kwam nemen. Ze zijn nu alle twee hemelwaarts. Diest is dankbaar voor wat zij bijna zeventig jaar lang deed voor Diest. Hoe dikwijls stond ze bij de mensen in de laatste uren. Het was mij een eer dat ik dat deze avond mocht doen. Rust in vrede zuster Rita . Je mag nu gaan”, zegt pastoor Felix Van Meerbergen die niets dan lovende woorden heeft voor de overleden zuster.

"Ze staat haast symbool van de gasthuiszuster. Ik doe een oproep aan het stadsbestuur om haar het ereburgerschap van de Stad Diest te geven. Aan haar maar eigenlijk aan al die anderen ook. En waarom zouden we, als we nog eens een naam voor een straat moeten zoeken, die niet Gasthuiszustersstraat noemen ? Dank u zusters, dank u."

Op sociale media lees je ook niets dan lof over de zuster. “Zij stond altijd klaar om te helpen en was gelukkig als ze iets voor anderen kon doen”, “je bent jarenlang een rots in de branding (in het ziekenhuis) geweest, altijd op post ! bedankt voor je inzet, “Een engel heeft ons verlaten… zuster Rita zal zeker een ereplaats krijgen om de geboorte van Jezus van dichtbij mee te maken! Dank voor alles wat je voor onze zieken en je medezusters gedaan hebt! Het ga je goed hierboven lieve zuster Rita” en "Het ga u goed aan de andere kant van het leven", zijn maar enkele van de commentaren.

Afscheid van zuster Rita wordt genomen op donderdag 28 december om 10.30 uur in de kerk van Diest. 

Onze innige deelneming aan haar familie, vrienden en kennissen

zuster Rita

Lees meer over