Oude filmzaal para's is succes, er komt nu ook een voorstelling op woensdagavond

Paradiso

CC Diest pakt vanaf februari uit met een extra filmavond in Cinema Paradiso, de oude filmzaal van de para’s op de citadel. Eerder kon je er al elke vrijdagavond gaan genieten van een filmvoorstelling. “In de loop van dit jaar zal CC Diest ook modernere apparatuur aankopen waardoor ook films van nog grotere distributeurs kunnen getoond worden.”

Cinema Paradiso, het was destijds de titel van een film van regisseur Giuseppe Tornatore over een kleine jongen die de liefde voor de zevende kunst ingelepeld kreeg in een buurtbioscoop, vandaag is het de naam van de filmzaal in Diest die enkele jaren geleden heropend werd en intussen uitgroeide tot een vaste waarde in de regio, het afgelopen jaar steeg het aantal bezoekers met 64%.

“De films en de zaal op de citadel worden duidelijk gesmaakt. Dankzij de inzet van onze medewerkers en de vele vrijwilligers kunnen we een antwoord bieden op de groeiende vraag en ons filmaanbod en de frequenties uitbreiden,” vertelt schepen van Cultuur, Geert Cluckers (DDS).

Op het programma staan alvast films als Oppenheimer en de klassieker The Green Mile uit 1999 met een schitterende Tom Hanks in één van de hoofdrollen maar de initiatiefnemers beloven nog meer pareltjes. Zo zullen ze ook Vlaamse topfilms als Het smelt en Wil programmeren en ook de familiefilm op zondagmaniddag blijft één keer per maand op de affiche staan.  

“Het succes van Cinema Paradiso is de combinatie van een enorm aanbod aan goede films en een brede waaier aan genres. Dat opent deuren voor een tweede vaste vertoningsavond. Op de programmatie vind je een uitgebreid aanbod aan klassiekers, arthouse films, documentaires, kortfilms, familiefilms en films uit de andere kant van de wereld”, aldus nog de initiatiefnemers.

De programmatie vind je op de website, waar je ook tickets kan kopen. 

Lees meer over